vestimentație domnișoare si cavaleri

 

Rolul domnișoarelor și cavalerilor de onoare este foarte important pentru mire și mireasă, nu numai în timpul nunții, ci și înaintea acesteia, în etapa organizatorică. Bineînțeles, contribuția lor fiind notabilă, domnișoarele și cavalerii de onoare trebuie să aibă o prezență deosebită și să iasă în evidență dintre ceilalți invitați. Dacă organizați o nuntă tradițională, veți observa că aceștia sunt implicați în foarte multe obiceiuri și însoțesc mirele și mireasa în cele mai importante momente ale lor. Fie că ați desemnat pentru aceste funcții rude sau prieteni, trebuie să vă implicați în alegerea vestimentației lor. Aceasta trebuie să fie pe măsura evenimentului, iar subiectul trebuie abordat cu câteva luni înainte de eveniment, pentru a vă pune de comun acord în privința stilului și bugetului.

 

Cine alege vestimentația domnișoarelor și cavalerilor de onoare?

 

Există două mari puncte de vedere în ceea ce privește ”responsabilul” pentru alegerea vestimentației: pe de o parte sunt cuplurile care le permit cavalerilor și domnișoarelor de onoare cum doresc, fără a le impune vreo restricție. Pe de altă parte, sunt cuplurile care vor să aleagă personal vestimentația sau să aibă ultimul cuvânt. Într-un final, depinde de voi, dar este totuși recomandat să mergeți pe calea de mijloc, și anume să le dați câteva instrucțiuni, dar să le permiteți și să se exprime, pentru că vestimentația trebuie totuși să îi reprezinte.

 

De exemplu, foarte multe mirese le cer domnișoarelor de onoare să se îmbrace în aceeași culoare, dar le lasă pe ele să își aleagă modelul și lungimea rochiei. Acesta este o opțiune foarte bună dacă ai mai multe domnișoare de onoare și vrei ca rochiile lor să se potrivească cu tema nunții.

 

Rochiile și costumele pot să fie cumpărate deja făcute, din magazin, sau croite la comandă. Dacă se alege a doua variantă, mireasa alege de obicei materialul, urmând ca domnișoarele de onoare să meargă la croitor pentru a-și face rochia, în funcție de silueta, vârsta și preferințele lor. De asemenea, nu uita că materialul și culoarea acesteia trebuie alese în funcție de anotimp. Evită culorile închise, materialele groase și grele în lunile de vară, pentru că pot fi incomode. De asemenea, ar trebui să eviți materialele care se mulează, pentru că nu evidențiază toate siluetele și toate vârstele. Dacă organizați o nuntă tematică, aveți grijă ca vestimentația domnișoarelor și cavalerilor de onoare să se potrivească cu tema.

 

Culorile pastelate sunt foarte populare printre domnișoarele de onoare, iar cavalerii de onoare vor arăta mereu bine în clasica combinație alb-negru, dar nu trebuie să vă limitați la aceste opțiuni. Pentru o nuntă nonconformistă, puteți combina culori și modele vibrante cu accesorii îndrăznețe.

 

Cine plătește vestimentația domnișoarelor și cavalerilor de onoare?

 

Mirii nu trebuie să plătească neapărat pentru costume și rochii, dar trebuie să vă hotărâți din timp ce vreți să faceți. Dacă nu veți acoperi costurile vestimentației, trebuie să le comunicați acest lucru domnișoarelor și cavalerilor de onoare cu cel puțin 1-2 luni înainte, deoarece funcțiile lor implică și alte cheltuieli (petrecerea burlacilor și burlăcițelor etc) și trebuie să-și planifice bugetul. În general, dacă mirii acoperă complet costul vestimentației, se așteaptă ca ei să și aibă ultimul cuvânt în alegerea acesteia.

 

Când se cumpără rochiile și costumele?

 

Dacă acestea sunt cumpărate direct din magazin și este nevoie de maxim câteva ajustări, rochiile și costumele pot fi achiziționate chiar cu o lună înaintea nunții. În schimb, dacă trebuie ales mai întâi materialul și apoi confecționate manual și probate, ar trebui să începeți cu 3 luni înainte pentru a nu intra în criză de timp.

 

De asemenea, dacă voi sunteți aceia care decid vestimentația, trebuie să începeți să vă uitați la modele de costume și rochii cu 6 luni înainte, mai ales dacă aveți o nuntă tematică și vreți ca vestimentația să fie pe măsura .

 

 

 Vă mulțumim!

 www.Rezervari-Nunta.ro

 

 

 

Facebook