Stiați că...

 

Instituția căsătoriei este mai veche de 4350 de ani? Antropologii estimează că prima căsătorie dintre un bărbat și o femeie a avut loc în anul 2350 î.Hr., urmând ca în secolele următoare să devină o parte din societatea evreilor, grecilor și romanilor. Bineînțeles, primele uniuni de acest fel aveau foarte mică legătură cu dragostea sau religia și erau mai mult stabilite din rațiuni economice, de către familii, fără ca mirii să aibă un cuvânt de spus. Ideea de ”căsătorie din dragoste” a fost popularizată abia în Franța Evului Mediu.

 

Lucrurile s-au schimbat foarte mult de-a lungul secolelor, căsătoria căpătând dimensiuni culturale fascinante în funcție de statul sau regiunea în care are loc, însă un element care se regăsește în toate culturile este bucuria și fastul cu care este sărbătorită. Căsătoria este un prilej de mare sărbătoare, atât pentru miri, cât și pentru familie și de aceea organizarea ei începe chiar și cu ani înainte. România, având influențe slave și romanice, a dezvoltat o serie de obiceiuri și tradiții de nuntă; câteva se mai găsesc doar în literatură, iar altele s-au păstrat până în ziua de azi, împletindu-se cu festivitățile actuale.

 

Fie că vă doriți o nuntă tradițională în care să reconstituiți obiceiuri regionale, sau o nuntă modernă și non-conformistă, organizarea implică multe aspecte. De aceea, echipa Rezervari-Nunta.ro vă stă la dispoziție cu sfaturi utile, ghiduri de planificare și unelte online care economisesc timp și bani.

 

 

 Vă mulțumim!

 www.Rezervari-Nunta.ro

 

 

Facebook