Serviciile foto

 

Fotografia de nuntă nu este numai o etapă majoră a organizării nunții, ci și una extrem de subiectivă. În timp ce unele cupluri preferă să contacteze primul fotograf care le este recomandat de prieteni sau familie, altele acordă luni întregi analizării diferitelor stiluri de fotografie și comparării serviciilor furnizorilor din domeniu. Spre deosebire de alte aspecte organizatorice, care pot afecta în mod direct rudele sau invitații și de aceea trebuie planificate și în funcție de preferințele acestora, fotografia de nuntă este un serviciu care ține în mare măsură de viitorii miri și cum doresc ei să imortalizeze ziua cea mare. În general, fotografia de nuntă nu este un serviciu asupra căruia să se facă compromisuri financiare. Dacă la alte aspecte se poate economisi fără a sesiza o scădere calitativă, domeniul fotografiei calitatea costă, iar alegerea unor servicii ieftine are de cele mai multe ori consecințe neplăcute. De aceea, este recomandat ca mirii să investească mai mult în servicii foto pentru a se asigura că, după ani și ani, vor răsfoi cu aceeași admirație albumul nunții.

 

 

Stilul de fotografie

 

Foarte mulți miri fac greșeala de a contacta mai întâi fotograful și abia apoi de a stabili stilul fotografiilor. Ordinea aceasta nu este recomandată, pentru că este posibil ca fotograful ales să nu aibă experiență în stilul dorit și să trebuiască să alegeți pe altcineva sau să obțineți servicii foto de o calitate îndoielnică.

 

Ar trebui să stabiliți stilul de fotografie de nuntă cu aproximativ șase luni înainte de eveniment, și abia apoi să căutați un fotograf care să fie specializat în acest stil. Iată câteva exemple foarte populare din care vă puteți inspira:

 

 

  • Stilul tradițional

 

Cel mai bun exemplu de fotografie de nuntă tradițională este albumul părinților. Este un stil clasic, tehnic, mai mult conservator, care nu se demodează niciodată dar care implică anumite restricții de exprimare artistică. Include portrete statice cu mirii, familia și invitații, de obicei realizate cu știrea acestora, nu în mod spontan. Accentul se pune pe cadre clasice, în care subiectul privește spre cameră.

 

  • Stilul documentar

 

Spre deosebire de stilul clasic, stilul documentar constă în fotografii spontane, realizate fără știrea subiectului, care documentează atmosfera nunții exact așa cum este ea. Deși spontan, acest stil nu este unul grăbit sau superficial. Fotograful nu apasă pe buton la întâmplare, ci dimpotrivă, analizează fiecare cadru și subiect, surprinzând momentele frumoase și simbolice ale nunții. Acest stil este perfect pentru mirii care doresc ca nunta să fie imortalizată într-un stil informal. Surprinde mai multe momente decât fotografia tradițională și este recomandată pentru persoanele cărora nu le place să pozeze pentru portrete.

 

  • Stilul artistic

 

Stilul artistic de fotografiere le permite mirilor să se exprime într-un mod unic și creativ. Dacă nu doriți ca albumul vostru de nuntă să conțină cadre care se regăsesc la toată lumea și aveți idei artistice pe care să le puneți în aplicare, atunci aceasta este cea mai potrivită soluție. Stilul artistic depinde foarte mult de subiect și este indicat doar persoanelor care sunt dispuse să fie fotografiate în ipostaze artistice, altfel poate părea neplauzibil și forțat.

 

  • Stilul nonconformist

 

Ales adesea de cuplurile tinere și nonconformiste, acest stil renunță complet la principiile fotografiei clasice în favoarea cadrelor dramatice sau ieșite din comun. Câteva exemple includ fotografiile de genul Trash the Dress, unde există un contrast evident între ținutele elegante și mediul înconjurător. De foarte multe ori, necesită ședințe foto în afara orașului sau în locații atipice care pot fi periculoase. Acest stil de fotografie poate fi foarte distractiv, dar este recomandat să vă gândiți bine dacă nu este doar un impuls de moment pe care să îl regretați ulterior.

 

Alegerea fotografului

 

După ce ați stabilit clar ce fel de stil doriți să aibă fotografiile voastre de nuntă, trebuie să începeți să căutați un fotograf care să aibă experiență în acest domeniu. Portofoliile online (pe Facebook sau pe site-urile fotografilor) sunt cel mai bun punct de plecare și cea mai sigură recomandare. Analizați cu atenție mai multe portofolii pentru a vedea dacă fiecare fotograf a realizat fotografii pe care vi le-ați dori și voi.

 

Nu trebuie să aveți cunoștințe tehnice avansate pentru a vă da seama dacă un fotograf este cu adevărat profesionist. Trebuie doar să vă uitați cu atenție printre fotografiile acestuia pentru vedea dacă sunt bine focalizate, încadrate, au iluminare bună (nici prea întunecate, nici supraexpuse) și, bineînțeles, dacă sunt realizate cu un aparat de fotografiat profesionist.

 

O dată ce ați ales un fotograf, trebuie să aveți câteva întâlniri pentru a stabili genul de fotografii care vă interesează, precum și detaliile organizatorice legate de dată, locație și tarife. Spre deosebire de alți furnizori, cu care este de ajuns să relaționați doar profesional, fotografii necesită și o mai bună comunicare interpersonală. Dacă nu există suficientă încredere între fotograf și miri, s-ar putea ca fotografiile să pară reci sau crispate.

 

Unii fotografi propun o ședință foto de probă, în care mirii să se familiarizare cu stilul de fotografiere și în care să se discute preferințe legate de unghiuri sau posturi.

 

Locația ședinței foto

 

În mod tradițional, fotograful însoțește mirii pe parcursul întregului eveniment: pregătirile de nuntă, cununie civilă, cununie religioasă, restaurant. Pe lângă acestea, va avea loc și o ședință foto. Până recent, se obișnuia ca această ședință foto să aibă loc chiar în ziua nunții, între cununia civilă și cea religioasă, într-o locație din oraș, dar mai nou foarte multe cupluri preferă să programeze ședința foto în altă zi, ba chiar în alt oraș, pentru a evita fotografiile generice. Dacă alegeți să faceți acest lucru, atunci veți avea cu siguranță un album foto cu care să vă mândriți, dar nu uitați să verificați prognoza meteo pentru a vă asigura că aveți parte de lumină bună.

 

Serviciile de post-procesare

 

Chiar dacă multe fotografii de nuntă nu par editate, de cele mai multe ori ele au nevoie de retușuri minore la contrast, luminozitate sau culoare. Toate aceste retușuri necesită timp, și de aceea trebuie să îi acordați fotografului suficiente zile (chiar săptămâni) să se ocupe de ele. Un fotograf realizează în medie 50-100 fotografii pe oră, iar selectarea celor mai frumoase cadre poate fi un proces indelungat. Dacă doriți efecte mai deosebite, trebuie să îi comunicați acest lucru din timp și să îi spuneți ce preferințe aveți. Spre exemplu, dacă vreți să realizeze retușuri estetice sau să aplice filtre mai speciale, ideal ar fi să îi spuneți acest lucru din ziua nunții, nu cu puțin timp înainte ca fotografiile să fie trimise spre imprimare.

 

 

Va multumim!

 

 www.Rezervari-Nunta.ro

Facebook