Rochia miresei

 

Rochia de mireasă nu este doar un element vestimentar purtat de mireasă în ziua nunții, ci și un simbol al întregului eveniment. Pentru mireasă, rochia încapsulează toate valorile căsătoriei și are o foarte mare încărcătură emoțională. Ea va trebui să scoată în evidență silueta miresei, să se potrivească personalității acesteia și, uneori, să reflecte imaginea ideală de mireasă formată încă din copilărie. Alegerea rochiei poate fi un proces foarte frumos și romantic, dar poate deveni și puțin stresant din cauza considerentelor financiare sau estetice. Contrar impresiei pe care o lasă filmele și reality show-urile, rochia perfectă nu este întotdeauna dragoste la prima vedere și nu vei ști că ai găsit-o pe ”the one” de îndată ce ai probat-o. De fapt, cu cât ești mai informată și mai realistă, cu atât ai șanse mai mari să găsești ceea ce cauți și să arați perfect pentru ziua cea mare.  

 

In funcție de forma corpului

 

După preferințe, forma corpului este cel mai important criteriu de luat în calcul atunci când cauți rochia de mireasă perfectă.

 

-          Siluetă în formă de pară: silueta în formă de pară este cel mai bine scoasă în evidență de rochiile tip A-line, care sunt mai strâmte în partea de sus și devin mai voluminoase în partea inferioară. Ele subliniază talia îngustă și acoperă șoldurile și coapsele. Bretelele sau decolteul în formă de V accentuează și mai mult o talie subțire.

 

-          Pentru forme voluptoase, rochiile Empire sunt cele mai potrivite. Ele au aceeași croială ca rochiile A-line, doar că fusta începe imediat de sub bust, subțiind și alungind talia. Evită surplusul de material și alege o croială strâmtă, pentru a-ți evidenția formele, și nu adăuga kilograme în plus.

 

-          Siluetă în formă de măr: alege o rochie care îți evidențiază cel mai subțire punct al taliei, asemenea unui corset. Decolteul în V este cel mai potrivit, și poți alege un model care are mai multă dantelă sau aplicații în partea superioară. Partea inferioară ar trebui să fie asemănătoare rochiei în formă de A.

 

-          În funcție de înălțime: alege o rochie simplă, care atinge podeaua, cu linii elegante, cât mai aproape de linia șoldurilor. Dacă vrei să porți o rochie cu mânecă lungă, ai grijă ca mâneca să vină mai jos de încheietură, altfel rochia îți va părea prea mică. Dacă ești mai scundă, atunci ar trebui să alegi o rochie în formă de A, cu linia taliei mai sus decât talia ta naturală (este posibil să trebuiască să modifici rochia la comandă), pentru a crea un efect de alungire. Evită rochiile voluminoase, de prințesă, sau cu trenă prea lungă, care vor părea prea copleșitoare, și rochiile trei sferturi, care îți fac picioarele să pară mai scurte.

 

-          Siluetă androgină: ți se potrivesc rochiile care creează iluzia de volum: fie cele cu mai multă dantelă sau puf în partea de sus, fie cele tip prințesă (rochii de bal).

 

-          În funcție de dimensiunea bustului. Dacă ai bustul mic, alege o rochie care conferă mult volum în partea de sus. Un sutien push-up te poate ajuta, dar dacă alegi o rochie fără bretele, ar fi mai bine să porți cupe detașabile. Dacă ai bustul mare, ți se potrivesc rochiile cu decolteu Empire sau bărcuță, pentru ca îți iluminează și alungește partea superioară. Dacă rochia ta nu are bretele, alege un corset ușor alungit, deoarece decolteurile drepte dau un aspect mare și pătrat bustului.

 

Greșeli de evitat

 

Alegerea rochiei de mireasă este mult mai simplă dacă eviți următoarele greșeli:

 

-          Nu te grăbi. Ai nevoie de multe probe și vizite în magazin pentru a găsi rochia perfectă. Cu cât de grăbești mai mult, cu atât riști să iei decizii pripite și să-ți regreți decizia mai târziu.

-          Nu conta prea mult pe tendințele care se schimbă de la an la an și gândește-te bine dacă vrei o rochie foarte nonconformistă. S-ar putea să-ți placă acum, dar să regreți după câțiva ani.

-          Nu fi timidă. Rochiile de mirese sunt foarte scumpe și nu vrei să plătești echivalentul chiriei pe trei luni pe o rochie care nu-ți place sau în care nu te poți mișca. Roagă vânzătoarea să îți arate cât mai multe modele și spune clar ce ai vrea să schimbi la rochia ta, pentru că se pot face multe ajustări.

-          Nu uita de poze. Fotografiile îți permit să vezi cum arată rochia din diferite unghiuri și îți vei da seama dacă vei arată la fel de bine în album precum în realitate.

-          Nu alege un model care nu-ți place doar pentru a impresiona invitații. Cel mai mult contează să te simți tu bine în rochie și să-i placă și viitorului tău soț.

-          Nu uita de accesorii: văl, bijuterii, pantofi, buchet. Ele trebuie să se potrivească cu rochia.

-          Nu cumpăra rochia sub presiunea rudelor sau a vânzătoarei. Cumpără rochia pentru că îți place și te simți bine în ea, nu pentru că ai probat destule rochii și nu vrei sa mai ocupi timpul vânzătoarei.

 

Sfaturi utile

 

-          Înarmează-te cu răbdare. Cel mai probabil nu o să găsești rochia perfectă în primul magazin în care intri și va trebui să probezi zeci de modele până când ești mulțumită.

-          Caută modele de rochii pe Internet înainte de a proba rochii în magazine. Vei fi mult mai hotărâtă și vei avea nevoie de mai puțin timp, pentru ști deja ce îți place. În plus, vei afla care sunt prețurile aproximative.

-          Începe să cauți rochia cu 8-10 luni înainte, pentru a avea timp să probezi relaxat cât mai multe modele și să faci ajustări. Nu începe mai devreme de atât, pentru că e posibil să te răzgândești.

-          Stabilește un buget clar pentru rochia de mireasă (ia în calcul și ajustările) și comunică-l vânzătoarei. Astfel, ea îți va arăta doar modelele care se încadrează în buget și nu vei avea dezamăgirea de a proba o rochie prea scumpă pentru tine.

-          Dă o șansă magazinelor care nu fabrică exclusiv rochii de mireasă. S-ar putea să găsești un model frumos pe care să-l poți personaliza la un preț redus.

-          Dacă ai văzut o rochie scumpă de designer, întreabă de același stil în magazine obișnuite. S-ar putea să găsești ceva asemănător la un preț mult mai mic.

-          Mergi la probe cu oameni în ale căror gusturi ai încredere.

-          Poartă pantofi cu toc atunci când probezi rochii, pentru că îți schimbă complet postura.

-          Ia în calcul locația și tematica nunții atunci când alegi rochia. O rochie nonconformistă nu se va potrivi unei locații elegante, iar o rochie prea clasică nu va fi foarte comodă pentru o nuntă pe plajă sau la țară.

-          Cumpără rochia de mireasă în funcție de anotimp pentru a te simți cât mai bine în ea.

-          Ia în considerare opțiunea închirierii rochiei de mireasă sau cumpărarea second-hand dacă ai un buget redus.

-          Ai mare grijă dacă comanzi rochia dintr-un magazin online. Prețurile sunt mai mici, dar există riscul de a primi ceva care nu arată deloc ca în poze, ceva de proastă calitate sau ceva care are nevoie de foarte multe ajustări. Comandă rochia din timp și numai de la magazine online care au o politică de retur convenabilă.

-          Fii deschisă la sugestii. S-ar putea ca un stil care nu-ți place în mod deosebit să îți vină foarte bine.

-          Dacă nu a mai rămas destul timp pentru modificări, alege o rochie cu corset, pentru că se poate lărgi sau strâmta foarte ușor.

 

 

 Vă mulțumim!

 www.Rezervari-Nunta.ro

Facebook