Petrecerea Burlacilor

 

Chiar dacă petrecerea burlacilor este o tradiție foarte nouă în rândul românilor, la fel ca multe alte tradiții împrumutate din afară, și aceasta are farmecul ei. De fapt, conceptul de o ultimă petrecere alături de cei mai buni prieteni datează încă din antichitate, când războinicii organizau o cină în onoarea mirelui. Deși instituția căsătoriei marchează începutul unei noi ere în care cele mai importante decizii în viață se vor lua în doi, asta nu înseamnă că nu poți sărbători momentul într-un mod memorabil. Acestea sunt câteva sfaturi pentru ca ultima ta noapte de libertate să fie una demnă de povestit chiar și peste ani și ani.

 

Organizarea

 

Cel care trebuie să se ocupe de petrecerea burlacilor este cumnatul de mână iar toate costurile trebuie suportate de invitați și nu de mire. Aceasta este una dintre cele mai importante aspecte organizatorice. Mirele este invitatul de onoare, ca un fel de reprezentant onorific al grupui și merită respectul cuvenit.

 

Evident, în cadrul organizării petrecerii, cumnatul de mână trebuie să țină cont și de dorințele mirelui:

 

-          Își dorește să meargă undeva în mod deosebit?

-          Când este cel mai convenabil pentru toată lumea dar mai ales pentru mire?

-          Cât timp va dura această petrecere?

 

Care sunt preferințele mirelui?

 

Chiar dacă vrei ca petrecerea burlacilor să fie surpriză pentru prietenul tău, nu strică să îl tragi puțin de limbă referitor la ce anume l-ar încânta mai mult. Idei sunt multe și nu sunt neapărat greu de pus în practică, dar fiecare persoană are propriile preferințe și este mai bine să afli din timp ce anume și-ar dori, pentru a avea suficient timp la dispoziție și a organiza totul cât mai bine.

 

Petrecerea poate avea loc într-un club (sau mai multe), undeva într-o casă închiriată la mare sau la munte sau într-un pub. Cel mai important este ca locația să fie suficient de încăpătoare pentru toată gașca. Chiar dacă în mod tradițional petrecerea burlacilor are loc în seara dinaintea nunții, în realitate aceasta nu este o idee foarte practică pentru că sunt o mulțime de lucruri de pus la punct și pe prietenul tău îl așteaptă o zi lungă în care trebuie să arate și să se simtă perfect. Din acest motiv, cel mai bine este ca petrecerea să aibă loc cu o săptămână înainte de nuntă, pentru ca toată lumea să aibă suficient timp să se odihnească și să pună toate pregătirile pentru nuntă la punct.

 

Idei pentru petrecerea burlacilor

 

Cum nicio burlăcie nu se poate încheia pașnic, în continuare îți prezentăm câteva idei pe care să le puneți în practică în marea noapte de destrăbăl:

 

-          O noapte în club: de multe ori cea mai de succes rețetă este cea tradițională și nimic nu sună mai bine decât o noapte de dezmăț în cele mai bune cluburi din orașul tău. Băuturi alcoolice, dans, poate și puțin striptease, așa arată cele mai multe petreceri de burlaci și asta pentru că sunt întotdeauna distractive și memorabile.

 

-          în cazul în care preferați să închiriați o casă undeva, un campionat cu tot felul de jocuri în care evident mirele va fi câștigător este cea mai bună idee. Puteți să faceți orice fel de concursuri vă doriți, de la jocuri de noroc și de băut până la sporturi extreme dacă vremea vă permite. Atenție totuși să nu vă accidentați pentru că o mână ruptă poate pune o umbra asupra viitorului eveniment, mai ales dacă mirele este cel accidentant.

 

-          O plimbare cu limuzina prin prin oraș, însoțiți de băuturi delicioase și câteva trabucuri cu siguranță pot face evenimentul special.

 

-          De asemenea, invitații îi pot oferi mirelui tot felul de cadouri amuzante care să facă seara cât mai reușită și să îl entuziasmeze la intrarea în noua viață.

 

Cine vine la petrecerea burlacilor?

 

Cumnații de mână trebuie să aibă prezența obligatorie dar și alte persoane foarte apropiate în care puteți avea încredere că vor face seara minunată și nu vor da din casă nimic din cele întamplate, în special miresei și domnișoarelor de onoare. De asemenea, asigurate că vei avea un șofer de sacrificiu, cineva care nu va bea în acea seara și va fi responsabil să vă ducă pe toți în siguranță acasă. Dacă nu vrea nimeni acest rol, puteți trage la sorți sau puteți să vă salvați căteva numere de taxi în agendă, însă întotdeauna este mai bine să fie cineva care știe exact unde stă toată lumea și poate conduce responsabil.

 

 Vă mulțumim!

 www.Rezervari-Nunta.ro

 

Facebook