Invitațiile de nuntă

 

Alegerea invitațiilor de nuntă este unul din multele detalii care pot părea insignifiante, dar care contribuie la organizarea unei nunți perfecte. Prin trimiterea acestora, viitorii miri anunță în mod oficial nunta și îi invită pe cei dragi să fie alături de ei în ziua cea mare și de aceea ele trebuie să fie alese în funcție de tematica nunții, dar fără a neglija complet preferințele destinatarilor.

 

Comparativ cu alte elemente din organizarea nuntii, invitațiile sunt foarte simplu de ales. Rezervari-Nunti.ro vă oferă câteva sfaturi legate de stilul, structura și formalitățile legate de invitațiile de nuntă.

 

Când trebuie alese si comandate invitațiile de nunta?

 

Invitațiile trebuie trimise cu 6-8 săptămâni înainte de nuntă, iar asta înseamnă că trebuie să începeți să vă interesați cu 4 luni înainte. Poate părea mult, dar există foarte multe design-uri frumoase pe piață și s-ar putea să aveți nevoie de mai mult timp până când găsiți un model care să mulțumească pe toată lumea. De asemenea, va trebui să formulați textul propriu zis al invitației, ceea ce poate dura câteva zile, mai ales dacă este implicată și familia.

 

Stilul invitațiilor

 

Invitațiile trebuie să reflecte personalitatea voastră ca si cuplu, dar și tematica nunții. De aceea, stilul acestora trebuie stabilit după ce v-ați hotărât asupra temei. Din fericire, domeniul invitațiilor de nuntă este unul foarte creativ și puteți obține exact design-ul pe care îl căutați. Înainte de a contacta un furnizor, căutați exemple de invitații pe Internet și stabiliți următoarele aspecte:

 

-          Stilul nunții: formal, clasic, vintage, modern, non-conformist.

-          Tematica nunții. De exemplu, dacă tematica nunții este ”primăvara”, puneți alege invitații în culori pastelate, imprimate cu flori de cireș.

-          Paleta cromatică. Invitațiile pot avea clasica combinație de alb, negru, argintiu și auriu, sau pot avea culori deschise și vibrante, atâta timp cât există o armonie între ele.

-          Plicuri. Puteți alege plicul clasic, alb, un plic colorat sau un plic mai creativ, cu texturi interesante și imagini cu motive de nuntă.

-          Textura și materialul. Invitațiile simple sunt din carton, dar puteți incorpora elemente din catifea, dantelă, panglici sau perle.

-          Forma. Multe invitații au forma unui plic (C6 sau DL), dar din ce în ce mai multe cupluri aleg să printeze invitații în forme asimetrice sau atipice.

-          Fontul în care va fi scris textul invitației poate fi unul simplu, minimalist, de tipar, sau elegant și cursiv.

 

 

Cine plătește invitațiile?

 

Invitațiile pot fi plătite fie de miri, fie de familia acestora, dar, în cazul ultimei variante, este posibil ca părinții să dorească să aleagă ei înșiși stilul și textul invitațiilor. Uneori, mirii ai căror părinți plătesc invitațiile trebuie să facă un compromis și să li se treacă numele pe al doilea rând, după numele părinților.

 

Textul invitațiilor

 

Textul invitațiilor este la fel de important ca și stilul acestora. Puteți fi creativi și compune singuri textul sau puteți folosi texte-șablon oferite de furnizor sau luate de pe Internet. Orice opțiune ați alege, trebuie să respectați o structură specifică:

 

-          Includeți prenumele mirilor iar imediat sub el numele complet al părinților (sau invers, în cazul în care părinții cer ca numele lor să fie primul).

-          Menționați numele complex al nașilor.

-          Continuați cu textul propriu zis al invitației, menționând data, ora și locației cununiei religioase și a recepției de la restaurant. Dacă restaurantul are mai multe săli sau mai multe locații în oraș, menționați despre care este vorba.

-          La sfârșit, specificați numărul sau numerele de telefon la care oaspeții își pot conforma prezența.

-          Dacă spațiul vă permite, puteți introduce și un motto al relației voastre, care poate fi un citat sau un text compus de voi.

 

Sfat: evitați folosirea de texte haioase dacă nu sunteți siguri că destinatarul le-ar aprecia.

 

Invitații de nunta electronice?

 

Invitațiile de nuntă electronice sunt o opțiune creativă pe care mulți miri o iau în considerare în zilele noastre, dar acestea au avantaje și dezavantaje și nu sunt întotdeauna potrivite.

 

Avantaje: - Economisiți bani pentru că nu costă nimic să le imprimați și să le trimiteți.

-          Pot fi trimise în câteva secunde, fără efort, de acasă.

-          Foarte multe șabloane sunt gratis.

-          Aveți la dispoziție un spațiu mult mai mare pentru invitație și puteți alege orice stil doriți pentru că nu sunt diferențe de cost între modele.

-          Puteți include indicații adiționale despre locație, fotografii cu voi, melodii, efecte vizuale etc.

-          Puteți folosi șabloane diferite în funcție de invitat.

-          Le puteți trimite fără efort rudelor și prietenilor din alte orașe sau din afara țării, fără a plăti taxe poștale.

 

Dezavantaje: - S-ar putea să trebuiască să plătiți dacă doriți un design personalizat sau unul premium.

-          Invitații care nu folosesc calculatorul sau e-mail-ul constituie o problemă.

-          Invitația poate ajunge în folderul de Spam sau poate fi ștearsă din greșeală înainte de a fi deschisă.

-          Persoanele conservatoare s-ar putea simți jignite pentru că nu au primit o invitație fizică.

 

Cum se înmânează invitațiile de nunta?

 

Invitațiile se înmânează personal fiecărui invitat în parte, acolo unde este posibil.

Cel mai bine este să înmânați invitațiile cu trei luni înainte, pentru ca destinatarii să își poată planifica din timp prezența.

Invitaților care locuiesc în alt oraș li se vor expedia invitațiile prin poștă.

 

Alte sfaturi utile

 

-          Comandați 10-20 de invitații de rezervă în caz că mai doriți să invitați pe cineva în ultimul moment.

-          Comandați invitațiile personal, nu telefonic, pentru a evita neînțelegerile.

-          Nu faceți comandă de invitații doar pe baza unei fotografii, pentru că acestea nu redau întotdeauna realitatea. Solicitați furnizorului să vă arate și o mostră în prealabil, pentru a vă asigura că firma folosește materiale și tehnici de imprimare de calitate.

-          Aveți foarte mare grijă la gramatică, punctuație și ortografie. Recitiți textul de câteva ori pentru a vă asigura că totul este corect.

-          Fontul trebuie să fie lizibil înainte de toate. Evitați fonturile prea detaliate, cu litere hiperstilizate, pentru că s-ar putea ca invitații să nu înțeleagă locația sau numărul de telefon. În plus, pot părea de prost gust.

-          Puteți realiza invitații handmade dacă aveți talent și doriți să economisiți.

-          Pregătiți-vă să primiți foarte multe telefoane. Oricât de clar ar fi specificată ora și locația, viitorii invitați tot vor avea de adresat multe întrebări, așadar înarmați-vă cu răbdare.

 

 

 Vă mulțumim!

 www.Rezervari-Nunta.ro

 

 

Facebook