cum alegi voalul potrivit

 

 Voalul este accesoriul cel mai important din ținuta unei mirese și având în vedere multiudinea de opțiuni pe care le ai, este de înțeles de ce nu ești sigură în privința alegerii pe care trebuie să o faci. Cu toate acestea, sunt câteva aspecte pe care trebuie să le ai în vedere atunci când îți alegi voalul, pentru că te vor ajuta să iei o decizie cât mai bună.

 

Care este cea mai bună lungime?

 

Lungimea este primul lucru la care trebuie să te gândești atunci când îți alegi voalul. Din acest motiv, atunci când mergi la probele pentru rochia de mireasă este bine să probezi și voaluri, pentru a-ți face o idee referitor la care este cel mai potrivit voal. Voalul trebuie să îți completeze ținuta perfect și să arate ca o parte integrantă a rochiei. În general designerii rochiilor recomandă și anumite voaluri care să meargă la acestea așa că poți pleca de la acest punct atunci când te orientezi asupra lungimii. Nu uita să te gândești și la ce coafură ți-ar plăcea să porți, pentru că te poți ghida și după aceasta atunci când ești nehotărâtă.

 

În general, voalurile lungi arată mai tradițional în timp ce cele scurte adaugă personalitate ținutei iar dacă nu vrei să faci niciun compromis, poți opta pentru două voaluri! Dacă îți dorești un voal lung pentru cununia relicioasă și pentru ședința foto și unul scurt pentru petrecerea de la restaurant cu care să te simți comfortabilă și să nu ai nicio emoție, aceasta este o opțiune pe care trebuie să o ai în vedere. Cu toate acestea, două voaluri pot fi destul de costisitoare, așa că să nu uiți nici de acest aspect atunci când îți calculezi bugetul pentru ținuta de mireasă.

 

Cât de încărcat trebuie să fie voalul?

 

Ca regulă generală, dacă rochia este foarte încărcată cu dantele, perle și paiete, cel mai potrivit este un voal cât mai simplu. În schimb, dacă optezi pentru o rochie mai simplă, poți alege un voal decorat cu dantelă și perluțe care să adauge puțină personalitate ținutei și să o completeze perfect.

 

Culoarea voalului trebuie să fie identică cu cea a rochiei. Din acest motiv este recomandat să îți iei voalul din același magazin de unde îți iei și rochia de mireasă, pentru a evita orice neconcordanțe sau să ceri o bucățică din materialul rochiei, pentru a fi sigură că voalul cumpărat are întradevăr aceeași culoare. Această regulă nu se aplică și în cazul unui voal vintage. Dacă alegi să porți voalul bunicii tale, chiar tonul vintage este cel care o să îl facă mai valoros și o să te facă să araăți minunat din cap până în picioare.

 

Din ce material trebuie să fie voalul?

 

În general, voalurile sunt din tiul pentru că acest material are mai multe avantaje. În primul rând se așează cel mai frumos peste coafură și este și suficient de transparent pentru a nu o acoperi complet și în al doilea rând are și cel mai avantajos preț. Desigur, dacă tiulul nu este pe gustul tău, poți opta pentru un voal din mătase sau din dantelă pentru a crea un look inedit. Vei observa că majoritatea magazinelor cu rochii de mireasă recomanda voalurile din tiul, întrucât acestea se așează cel mai bine peste coafură.

 

Și dacă nu vreau să port voal?

 

În ultimul timp, din ce în ce mai multe mirese nu doresc să mai poarte voal, din diferite motive. Fie că nu vor ca acesta să le acopere coafura, fie că se căsătoresc vara și nu vor să se simtă sufocate de voal, dacă tu consideri că voalul nu este pentru tine, există o mulțime de accesorii pe care le poți purta. Poți opta între o floare, o bijuterie sau un pampon elegant. În acest fel vei arata splendid și nu vei mai fi incomodată de voal.

 

 

 

Sursa poze: Pinterest

 

 Vă mulțumim!

 www.Rezervari-Nunta.ro

Facebook