Buchetul miresei

 

Buchetul miresei este, fără doar și poate, cel mai important dintre toate aranjamentele florale. Chiar dacă domnișoarele de onoare pot avea și ele buchete mai mici în jurul încheieturii, cel al miresei este simbolul întregului eveniment.

 

Este bine să alegi florile pentru buchet după ce ai stabilit sigur rochia, pentru că cele două trebuie să se completeze. Alte aspecte de care trebuie să ții cont înainte de a comanda buchetul sunt tematica nunții și paleta cromatică. Nu uita că buchetul trebuie să-și păstreze frumusețea întreaga zi și că ar trebui să alegi flori care nu se ofilesc repede.

 

Forma buchetului

 

Buchetul miresei poate avea mai multe forme, în funcție de preferințe și florile alese:

 

-          Buchet rotund, legat cu panglică: aceasta este varianta clasică, ideală pentru flori mari, precum trandafiri sau bujori.

-          Buchet în cascadă: acest tip de buchet este foarte romantic, dar se recomandă doar rochiilor de mireasă mai voluminoase, cum ar fi cel de prințesă.

-          Buchet legat de mână: acest buchet are o formă naturală, iar florile sunt legate simplu, fără aranjamente ieșite din comun. Aceasta variantă se potrivește în special nunților minimaliste și moderne.

 

Le lângă flori, buchetul poate conține și elemente decorative precum perle, cristale Svarovski. Florile pot fi legate cu o ață normală sau cu panglici de satin sau organza.

 

Criteriile estetice sunt predominante atunci când se aleg florile pentru buchet, dar sunt și foarte multe mirese care se ghidează după semnificația florilor. De exemplu, begoniile simbolizează protecție, iar orhideele eleganța.

 

Sfaturi utile

 

-          Dacă ai un buget limitat, investește în flori mai scumpe pentru buchetul miresei și alege flori mai ieftine pentru restul aranjamentelor

-          Poți economisi dacă folosești florile primite la cununia civilă pentru aranjamentele florale de pe masă.

-          Inspiră-te din cât mai multe imagini înainte de a merge la florărie și arată-i specialistului care se va ocupa de aranjamentele tale câteva fotografii pentru a te asigura că primești exact ceea ce vrei.

 

 

Vă mulțumim!

 www.Rezervari-Nunta.ro

 

Facebook