Aranjamente florale

 

Alegerea aranjamentelor florale pentru nuntă se poate transforma într-o adevărată plăcere, mai ales dacă îți plac florile și combinațiile creative de culori. De asemenea, aranjamentele florale sunt unul dintre domeniile unde aproape orice idee poate fi pusă în practică. O dată ce găsești o florărie profesionistă, vei știi sigur că pot să realizeze orice proiect, chiar dacă un exemplu similar nu este disponibil în portofoliul lor de servicii. Cu toate acestea, trebuie să iei în considerare și anumite aspecte practice înainte de a începe jocul, mai ales în aceea ce privește bugetul.

 

Aranjamentele florale

 

Florile ocupă un loc foarte important în decorul de nuntă, ele având rolul de a crea o atmosferă de basm. Există o multitudine de tipuri de flori iar ele pot fi combinate în nenumărate feluri, ceea ce înseamnă că, cu puțină imaginație, poți avea aranjamente unice care să scoată nunta ta în evidență. Singura limită este cea financiară: anumite flori rare sau care nu sunt de sezon te pot costa mai mult și dacă ai un buget limitat va trebui să te gândești ce trebuie păstrat neapărat și ce poate fi eliminat.

 

Unde sunt plasate aranjamentele florale?

 

În mod tradițional, ai nevoie de aranjamente florale la biserică (sub formă de buchete, pentru lumânări), pentru mașini și pentru restaurant. În general, florile sunt plasate pe mese, în coșulețe, vaze sau cilindri de sticlă.

 

-          Alegerea florilor în funcție de temă

 

Florile sunt, înainte de toate, un element decorativ, și de aceea ele trebuie să se armonizeze cu restul decorului. Mai exact, ele trebuie să respecte tema nunții și paleta cromatică aleasă pentru restul decorațiunilor.

 

-          Alegerea florilor în funcție de culoare

 

Deși nu este exclus ca unele mirese să-și dorească aranjamente multicolore, majoritatea aleg fie o singură culoare, fie o paletă cromatică formată din două sau trei culori. Iată câteva opțiuni care să te inspire:

 

Flori albe: acestea sunt o alegere clasică deoarece inspiră eleganță, puritate și sunt extrem de versatile. Dacă nu te-ai hotărât încă ce fel de decorațiuni vrei, dar vrei să stabilești mai întâi aranjamentele florale, poți alege alb pentru că se potrivește cu orice. Cele mai populare flori albe sunt freziile, hortensiile, orhideele, trandafirii, lalelele și liliacul. Florile de mărgăritar sunt de asemenea foarte îndrăgite, dar prețul lor în afara sezonului este foarte mare și, doar dacă nu cumva ai la dispoziție un buget considerabil, este bine să le folosești cu moderație.

 

Flori albastre: deosebit de frumoase și elegante, florile albastre au un aspect aristocratic, dar și un preț pe măsură, deoarece această culoare nu prea este prezentă în mod natural, iar florile trebuie tratate pentru a o obține. De exemplu, un fir de trandafir albastru obținut prin metoda olandeză poate ajunge și la 20 de lei. Evită florile care sunt colorate cu spray-ul pentru că arată fals și de prost gust. O altă opțiune sunt anemonele (ideale pentru nunți de toamnă) și hortensiile (între lunile mai și octombrie)

 

Flori roz și mov: combinația de mov și roz este foarte populară, mai ales atunci când se aleg nuanțe pastelate și combinații de roz, mov, alb și ivoriu. Cele mai frumoase exemple sunt trandafirii, orhideele, bujorii, crizantemele și lisianthus. O modalitate elegantă de amplasare a orhideelor și lisianthus-ului este sub formă de cilindri înalți, din sticlă transparentă.

 

 

Flori roșii: contrastul dintre rochia albă de mireasă și culoarea roșie nu este doar popular, ci și ușor de obținut, deoarece există foarte multe flori roșii. Dacă vrei să mergi pe această combinație cromatică, poți alege trandafiri, amaryllis (de altfel și cea mai ieftină opțiune), lalele sau gerbera.

 

 

Flori galbene și portocalii: această plată cromatică este foarte versatilă, deoarece se potrivește oricărui anotimp și creează o atmosferă veselă și destinsă. Câteva exemple de flori: trandafiri, gerbera, narcise, lalele, crini, floarea soarelui.

 

Flori negre: nu există flori negre în mod natural, dar dacă organizați o nuntă nonconformistă, puteți face aranjamente din flori albe și accesorii negre precum dantelă, panglică sau pene.

 

-          Florile de sezon

 

Florile de sezon sunt ideale în două situații: atunci când organizezi o nuntă ce are ca tematică un anotimp, sau atunci când vrei să economisești, deoarece florile de sezon se găsesc mai repede și sunt mai ieftine decât cele din afara sezonului.

 

Flori de primăvară: anemone, narcise, frezii, gerbera, mărgăritar, orhidee, lalele

Flori de vară: garoafe, crizanteme, crini, magnolii, bujori, trandafiri, floarea soarelui

Flori de toamnă: dalii, camelii, hortensii, margarete

 

 

Ce aspecte trebuie să iei în considerare înainte de a alege florile

 

Bugetul și tematica nunții nu sunt singurele aspecte care contează atunci când alegi florile. Ar mai trebui să te interesezi și cât de rezistente sunt acestea, mai exact pentru cât timp își pot menține aspectul proaspăt înainte de a se ofili. Unele flori, precum gerbera sau trandafirii, pot rezista zile în șir, pe când macii se ofilesc în doar câteva ore. De asemenea, întreabă invitații dacă au alergii la anumite flori înainte de a le plasa pe masă la restaurant.

 

 Vă mulțumim!

 www.Rezervari-Nunta.ro

 

Facebook