Costumul mirelui

 

Chiar dacă mireasa este centrul atenției la nuntă din punct de vedere al vestimentației, mirele nu trebuie să fie mai prejos. Dimpotrivă, ca ginere, în ziua nunții va trebui să fii o apariție elegantă, iar asta înseamnă să investești timp și bani în alegerea costumului. Din fericire, vestimentația mirelui este mai ușor de cumpărat, din simplul motiv că nu există la fel de multe modele ca în cazul unei rochii de mireasă. Cu toate acestea, este recomandat să începi căutarea cu 6-9 luni înainte, nu numai pentru a avea timp să probezi suficiente modele, dar și pentru a face ajustările necesare.

 

Componentele costumului

 

Costumul mirelui este format din patru componente:

 

-          Sacoul. În mod tradițional, sacoul este de culoare închisă (negru, gri, bleumarin), dar în zilele noastre nu este neapărată nevoie să respecți convenția vestimentară. Dacă organizați o nuntă modernă și nu puneți foarte mult accent pe formalitate, poți alege și o culoare mai deschisă, ieșită din comun. Indiferent de preferințele cromatice, este obligatoriu să porți un sacou croit perfect, care să se potrivească înălțimii și constituției tale.

-          Cămașa. În general, cămașa este de culoare albă sau pastel și trebuie să se asorteze cu sacoul. Grosimea gulerului se alege în funcție de constituție: mai gros pentru pentru mirii slabi și mai subțire pentru cei bine făcuți. Dacă constituția îți permite, optează pentru o cămașă slim fit.

-          Pantalonii trebuie să fie simpli, într-o singură culoare, preferabil cea a sacoului.

-          Accesoriile: cravată sau butoni, papion. Acestea sunt opționale, dar te pot ajuta să ieși în evidență.

 

Reguli de alegere a costumului

 

Costumul mirelui nu trebuie să arate bine pe manechin, ci pe mire. Pentru a te asigura că arăți impecabil în ziua nunții, trebuie să respecți următoarele reguli, care, de altfel, sunt valabile pentru orice tip ce costum și care trebuie să fie știute de orice bărbat:

 

-          Sacoul trebuie să fie suficient de comod încât să te poți mișca în voie, dar nu larg. Cusăturile trebuie să vină exact în dreptul umerilor, nu să cadă mai jos, iar mâneca nu trebuie să depășească încheietura.

-          Sacoul se încheie la unul, maxim doi nasturi, niciodată la trei.

-          Sacoul trebuie să aibă trei buzunare: două laterale și unul în dreptul pieptului, unde se pune o floare sau o batistă.

-          Mâneca sacoului nu trebuie să acopere cămașa. Trebuie să fie vizibil 1 cm din mâneca cămășii.

-          Pantalonii nu trebuie să atingă pământul. Dacă sunt prea lungi, trebuie scurtați astfel încât să fie deasupra tocului pantofului.

-          Dacă vrei să fii o apariție ieșită din comun și să porți culori mai multe culori, poți face asta, dar trebuie să respecți regulile culorilor complementare pentru a evita combinațiile de prost gust. De asemenea, culorile tari pot fi prezente fie pe sacou, fie pe cămașă, niciodată pe amândouă.

 

Accesorii

 

Pe lângă componentele de bază, costumul mirelui poate conține și accesorii. Acestea nu sunt neapărat obligatorii: de exemplu, poți renunța la cravată dacă nunta ta este una informală. Cu toate acestea, foarte mulți miri preferă să adauge și accesorii la ținuta lor, deoarece vor să îți exprime individualitatea. Ca mire, numărul de accesorii pe care le poți purta este limitat, deci alegerile tale trebuie să fie de efect.

 

Cravata sau papion?

 

Poți alege orice dorești, atâta timp cât culoarea și modelul cravatei/papionului se asortează cu cea a cămășii și costumului. De asemenea, poți asorta aceste elemente cu batista din buzunarul sacoului. Partea lată a cravatei trebuie să atingă cureaua.

 

Butonii

 

În afara de verigheta, butonii sunt singura bijuterie pe care o poți purta. Există foarte multe modele și culori, dar ele trebuie alese în funcție de formalitatea costumului. Mai exact, costumul cu croială clasică se potrivește cel mai bine cu butonii simpli, pătrați sau dreptunghiulari, pe când costumele tip frac sau smoking se potrivesc cu butonii rotunzi, cu modele colorate.  

 

 

 

 Vă mulțumim!

 www.Rezervari-Nunta.ro

 

 

Facebook