Agenție de organizări nunți

 

 

Există foarte multe motive pentru care organizarea unei nunți poate deveni o bătaie de cap pentru miri și familiile lor. Fiind vorba de evenimente complexe, pentru a căror bună desfășurare este nevoie de zeci de prestatori de servicii, mirii trebuie să ia multe decizii, să împace preferințele personale cu problemele financiare și să piardă foarte, foarte mult timp. În acest context, agențiile specializate în organizarea de nunți propun o variantă care să elibereze mirii de stres și care să le ofere nunta de vis fără bătaie de cap. Dar cât este de viabilă această opțiune? Poate fi un organizator de un real ajutor și care sunt costurile pentru acest serviciu?

 

Economisiți timp

 

Începerea planificării nunții cu un an în avans nu garantează că veți fi relaxați cu o lună înainte de marele eveniment. Dimpotrivă, nunțile ocupă foarte mult timp și, de multe ori, mirii trebuie să își ia câteva zile libere pentru întâlniri cu furnizori. Viața voastră socială și profesională ar putea avea de suferit și de aceea puteți apela la serviciile unui organizator de nunți. Astfel, nu va mai trebui să sacrificați o parte din timpul vostru. Pur și simplu discutați cu organizatorul despre cum vreți să fie evenimentul, iar el se va ocupa de coordonarea sa, fără ca voi să pierdeți timpul pentru detalii. Desigur, există și o limită la ceea ce poate face un coordonator: nu poate merge la probe în locul vostru și nu vă poate întâmpina rudele. În schimb, poate face rezervarea la restaurant, poate alege aranjamente florale și poate negocia cu formația de nuntă. Toate acestea conform preferințelor voastre, bineînțeles.

 

Mai puțin stres

 

Unul din motivele pentru care nunțile sunt atât de stresante este că mirii nu au experiență, ci doar idei. Un coordonator de nunți poate lua ideile mirilor și transforma în realitate fără ca aceștia să se îngrijoreze. Dacă angajați un organizator profesionist, aveți garanția că o persoană experimentată se ocupă de toate aspectele iar voi nu trebuie să vă îngrijorați. Prezența unui coordonator este simțită mai ales în ultimele săptămâni de dinaintea nunții, când aveți de făcut ultimele probe pentru rochie/costume, lecțiile de dans și degustarea meniului și nu vă puteți ocupa de toate celelalte aspecte.

 

Un organizator de nunți are mai multă experiență

 

Oricât de multe cunoștințe ați acumulat organizând zile de naștere și petreceri în familie, nunta este un eveniment complet diferit pentru care aveți nevoie de o experiență mult mai complexă. Dacă nu știți foarte multe despre decorațiuni, meniuri de nuntă, aranjamente florale și invitații și vreți să lăsați pe cineva cu experiență să se ocupe de toate, veți avea multe de câștigat dacă angajați o agenție specializată. De obicei, agențiile știu care sunt cei mai buni furnizori și se pot ocupa de organizarea nunții în timp record și într-un mod mult mai eficient. Dacă nu știți pe cine să alegeți dintre doi furnizori, coordonatorul vă va ajuta să faceți o listă cu puncte pro și contra și vă va explica ce opțiune vi s-ar potrivi mai mult. De asemenea, probleme care pot părea extrem de dificile pentru miri și care ar duce la compromisuri pot fi rezolvate imediat de un organizator profesionist, pentru că de-a lungul experienței s-a confruntat cu foarte multe situații.

 

Nunțile tematice

 

Dacă o nuntă clasică, fără o tematică anume, poate fi organizată cu succes și de o persoană fără experiență, lucrurile stau altfel în cazul nunților tematice, care necesită o atenție sporită și o documentare mai bună. De aceea, dacă vă doriți o nuntă vintage, de epocă sau nonconformistă, un organizator profesionist vă poate ajuta cu sfaturi și vă poate pune în legătură cu furnizori de care altfel nu ați fi auzit. Nunțile tematice pot eșua foarte ușor dacă nu aveți în vedere anumite detalii și de aceea este bine să lăsați un profesionist să se ocupe de detalii.

 

Cât costă colaborarea cu un organizator de nunți?

 

Răspunsul depinde și de bugetul nunții. Dacă plănuiți un eveniment complex sau aveți nevoie de consultanță extinsă (de exemplu, să mergeți cu organizatorul la probele vestimentare), atunci suma va fi pe măsură. Dar puteți angaja o agenție chiar dacă aveți un buget redus, pentru că organizatorul vă va ajuta să vi-l planificați și să faceți alegeri bune, fără compromisuri. Dacă nu vă permiteți acest serviciu  pe toată durata pregătirilor, dar vreți totuși să vă asigurați că totul merge bine, puteți angaja un organizator cu câteva săptămâni înainte de nuntă, pentru a primi o mână de ajutor cu ultimele detalii și pentru a vă elibera programul. Ceea ce contează însă mai mult decât tariful este experiența organizatorului. Colaborați doar cu agențiile care vă pot oferi un portofoliu cu nunțile organizate de ei și numele câtorva clienți pentru a confirma calitatea serviciilor.

 

Cât de mult contează comunicarea cu organizatorul de nunți?

 

Foarte mult. Organizatorul se va ocupa de un eveniment personal și cu încărcătură emoțională. El va avea un rol la fel de important ca familia în întregul proces și de aceea comunicarea trebuie să fie perfectă. Toate contractele pe care le va încheia vor fi bazate pe indicațiile date de voi, deci trebuie să îi spuneți foarte clar, de la început, ce vă doriți. Faceți o listă cu lucrurile care (nu) vă plac și descrieți-i nunta perfectă, chiar dacă pare imposibilă. Ceea ce trece drept nerealist pentru cuplu poate fi ușor de realizat pentru o persoană cu experiență.

 

În concluzie, organizarea unei nunți pe cont propriu nu este o misiune imposibilă, dar dacă vreți să economisiți timp și stres, și să evitați greșeli comune de organizare, este de preferat să colaborați cu un organizator profesionist.

 

 

 Vă mulțumim!

 www.Rezervari-Nunta.ro

 

 

Facebook